De dag van de schoonmaker

Schoonmaken doen we elke dag! Thuis, de afwas, stofzuigen, op kantoor, de auto, schoonmaken is een vast deel van ons leven en dus van alle dag. Maar De Dag van de Schoonmaker (ddvds)niet, die is er pas sinds 2016.
De Dag van de Schoonmaker benadrukt de trots en het respect voor alle schoonmakers en specialistische reinigers, zoals glazenwassers, gevelreinigers, vloerenreinigers, huishuidhulpen, cleanroom en industrieel schoonmakers

Dit jaar wordt de Dag van de Schoonmaker voor de negende keer gevierd en wel op vrijdag 14 juni.
De 9e Dag staat in het teken van “Waardering. Bedankt jij maakt het verschil!”
Deze erkenning verdienen alle schoonmakers van Nederland eigenlijk dagelijks, maar zeker op 14 juni. De dag waarop alle schoonmakers in het zonnetje gezet worden.

Waarom is het thema van 2024 “Waardering’?
In heel Nederland, dag en nacht en op elke plek beleven wij de waarde van hygiëne. Hygiëne is uiterst belangrijk voor ons welzijn en geluk. Ons welzijn is dus het gevolg van het vele werk dat verricht wordt door alle schoonmakers in Nederland. Het schoonmaakvak is onmisbaar, (te) vaak onzichtbaar en (te) vaak onderschat. Daarom is het thema “Waardering”.

Wat is de missie van het team van De Dag van de Schoonmaak?
Alle schoonmakers, in dienst of zelfstandig, verdienen elke dag een fijne dag met waardering. Op De Dag van de Schoonmaak verdienen de schoonmakers een bedankje, in welke vorm dan ook.

Meer informatie staat op de website www.ddvds.nl.

De organisatie is in handen van vier vrijwilligers, Marlies, Petra, Carlijn en Denise.

 

Bron en beeld: SchoonmaakNederland.

DKM Studio

Wateringweg 50
2031 EJ Haarlem
Telefoon 023 – 303 59 28
KvK 70686076
BTW NL858421392B01

DKM Studio is activiteit
van De Kaartenmakers